Най-често задавани въпроси?

Достатъчно ли е да взимам по 1 капсула ОмегаПрим на ден вместо 2?

1 капсула може да бъде достатъчна само за по-младите хора и то в случай, че консумират два пъти в седмицата риба и включват всеки ден в менюто си порция зеленчуци.

За по-възрастните хора и всички, които не ядат редовно риба и зеленчуци, както и за тези, които взимат статини, имат проблеми със сърцето, кръвното налягане или холестерола се препоръчва прием на 2 капсули ОмегаПрим на ден за продължителен период от време – поне 6 месеца.

Защо е по-добре да използвам ОмегаПрим вместо ленено масло?

ОмегаПрим съдържа Омега 3, извлечени от високопречистено рибено масло. Те се усвояват максимално ефективно от организма, без нужда от допълнителна обработка за разлика от Омега 3 с растителен произход, каквото е лененото масло. Неговото трансформиране  в EPA и DHA – най-ценните Омега 3 мастни киселини, изисква дълга и допълнителна обработка от човешкото тяло. Затова особено при възрастните и хората със слаб имунитет, може да се каже, че ефектът от приема на ленено масло е минимален.

Защо специално на мъжете се препоръчва прием на Омега 3 от рибено масло?

Проучвания доказват, че при мъжете, които пият Омега 3 от ленено масло, има по-голям риск от рак на простатата.

Мога ли да взимам ОмегаПрим с други лекарства?

ОмегаПрим може да се комбинира без проблем с други лекарства. Съставките в ОмегаПрим са с напълно натурален произход и са в количество, което не може да окаже негативен ефект при прием на други лекарства.

Мога ли да комбинирам ОмегаПрим с лекарствени препарати за понижаване на холестерола?

Това е силно препоръчително. ОмегаПрим спомага за нормализиране нивата на холестерола и е особено важен за хората, които пият статини, защото те блокират синтеза на коензим Q10. ОмегаПрим осигурява нужното количество коензим Q10 не само за работата на сърцето, но и за поддържане на нормална чернодробна функция.